zaterdag 10 september 2011

Porto Santo

Daar zijn we weer. Na vijf dagen varen op zee, zijn we veilig en wel in Porto Santo aangekomen, naast Madeira.  SSB deed het niet, dus ik kon onderweg helaas geen berichten sturen. Het Marokko-plan is omgegooid na het uitvinden van met name de hoge havengelden daar (€60,- pn!). Maike heeft de status van ere-bemanningslid gekregen, zo goed ging het. Maarten was van de vijf dagen weer 3,5 dag ziek, dat was balen. Al hadden we het wel verwacht na bijna drie weken veel op het vaste land zijn, dan raak je toch uitgeslingerd. 
Verder hele verschillende zeeën gehad, qua golfslag en daarmee deining. De windvaan deed het de hele reis goed, dat is echt super! Maarten heeft het blad die de wind opvangt vergroot en ook nog tips van Tom (boot Tinto) gekregen (Dankjewel Tom!). De windvaan verbruikt geen stroom en maakt geen herrie en houdt de boot op koers. Echt een verbetering bij lange overtochten, zo raken we steeds meer bedreven. 
Maike heeft zich de hele weg goed gevoeld en kon dus ook fijn wacht lopen, da's best een luxe als je gewend bent het met zijn tweeën te doen. Bijzonder om met zijn drieën de oversteek te maken. Gisteravond aangekomen en ik moet nog wel bijkomen van de reis. Na een overtocht zijn we echt goed moe. Het is nu wat bewolkt hier, dus heerlijk weer om een lange wandeling te maken. Zin in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten