zondag 9 september 2012

In de pen

Het is de hoogste tijd om weer meer te gaan schrijven. Oma Maike en vrienden Loet & Rieneke zijn weer naar huis. Het was een fijn en relaxt samenzijn.  Dat we nu een week met z'n drietjes hebben, om ons op te maken voor de volgende opa & oma, is echter ook heel prettig.

Loet heeft een rvs-ankerlierkap mee uit Nederland gesjouwd voor ons. Hij heeft zijn tas bij iedere douanier die hij tegen kwam open moeten maken, maar de kap is -via Curacao, waar ze ook 10 dagen zijn geweest- goed bij ons aangekomen. Naast dit project, loopt o.a. het roestbikken op de Lola nog. Het achterdek heeft Maarten leeggehaald om ook daar met de bikhamer en compressor deze week aan de gang te gaan. Al is het eigenlijk geen weer om buiten te werken, de zon is heftig fel & heet, zeker in de beschutte haven. 
Behalve klussen op de eigen boot, is Maarten ook op allerlei andere schepen actief. Morgen gaat hij de pomp op de Full Circle mee helpen  maken, om vervolgens zijn genaaide zonnedak op de boot Bowalie te bevestigen. Ondertussen zorg ik voor Ties en het huis, verzorg allerlei regelwerk (paspoort Ties, visa America, verzekeringspapieren) en kom steeds meer terug op mijn oude energielevel. Ook fijn. 
Zo hebben we hier een dagelijks leven opgebouwd, waarbij we ook -net als in Nederland- de zoete inval zijn. Rob komt een dvd halen, buurman loopt binnen voor een kop koffie en om te checken of Maarten mee gaat windsurfen en dan staat er iemand aan de deur voor de kyte-set die te koop staat. Hier staat de deur letterlijk altijd open en in Eindhoven is dat figuurlijk altijd aan de hand. Het is mooi om te merken dat we aan de andere kant van de oceaan, weer een leven opbouwen wat bij ons hoort. Ties is daarbij gekomen en doet gezellig mee.

ps. Het is ook de hoogste tijd voor een filmpje: zie filmpje 12 op onze site.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten