woensdag 13 februari 2013

partytime

Bill heeft een grote werkplaats, waar Maarten zich kan uitleven. De lieren en geleiders haalt hij van de oude giek. Sommige dingen zitten behoorlijk vast, maar met een beetje slijpen en boren komt alles toch los. Het beslag past niet helemaal dus moet we nog meer boren en slijpen. Ttwee dagen later is hij klaar en dus blazen we zaterdag luid op de toeter en hangen de vlaggen uit—> de nieuwe giek is bevestigd, het grootzeil zit erop en alles past! Echt te gek!
We geven dan ook een boomparty, ter ere van onze nieuwe 'boom' ofwel giek. We hebben Bill frietjes beloofd en maken op het strand voor iedereen friet. We schillen 15 kg aardappels, snijden ze, koken en bakken alles voor om ze vervolgens af te bakken. Amerikaan Richie komt spontaan met twee enorme biefstukken, of we even een vuurtje kunnen maken. Van anderen zijn er salades, groenteschotels salsa's en chocoladetaarten. Dit alles met groot succes. De frietjes smaken geweldig! Er komen nieuwe boten aan en iedereen wordt meteen op het strandfeestje uitgenodigd. Abby, van een andere boot, is morgen jarig en daarom heeft weer iemand anders feesthoedjes meegenomen en maken we er ook een surpriseparty van voor Abby. Het feestje begint om 15.00 uur tot diep in de nacht.
Ties vindt gezelschap ook geweldig en gaat van hand tot hand, terwijl ik Maarten met de frietjes help.
Het is fijn dat we naar de kant toe kunnen, want Ties z'n tanden lijken door te komen. Ook wil hij nieuwe dingen ontdekken. De boot is maar saai, zo lijkt het. Buiten is er altijd wat te zien, dus we spenderen veel tijd op het strand en op het gras aan de kant. De aandacht op het feest leidt hem ook af van z'n tandpijn en al kauwend op alles wat hij kan vinden, geniet hij ook van het gezelschap.
Tot zover onze zaterdag.

ps Nieuwe foto's en film op de website.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten