vrijdag 24 augustus 2012

Stof van de Lola

De Lola heeft ruim twee maanden stil gelegen. Dat is ook goed te zien, er zit namelijk wel 5 centimeter dikke 'toelie' op de boot. Schelpjes, zeepokken, groen zeegras, weekdieren, koraal en ander langharig tuig....kortom: veel viezigheid! Maarten heeft met buurman Peter de boot uit de haven gevaren en ze doen een proefrondje rond Klein Bonaire. Er staat weinig wind-15-18 knopen-, ze varen onder vol zeil. Overal zit stof tussen, in de katrollen, in de zeilen, tussen de lieren, in de lijnen... het is goed dat alles weer eens gebruikt wordt. De boot komt door alle aangroei op het onderschip voor geen meter vooruit. Een boot is niet gebouwd om stil te liggen, Het stof, de felle zon, het zoute zeewater hier op Bonaire, alles tast de boot aan.
Later deze week gaat Maarten met een scherp plamuurmes het onderwaterschip te lijf. Er staat behoorlijke golfslag, waardoor diepzee- snorkelen EN de boot afbikken onder water te lastig is. Een duiksetje lenen biedt uitkomst. Het blijft een rotklus, maar lukt wel.
De Lola wordt aan een mooring gelegd en Maarten zwemt naar de kant. De bijboot willen we namelijk bij de boot laten liggen. Helaas wordt er toch veel gejat hier op het eiland. Opportunistische dieven worden ze wel genoemd. Niet perse van plan om iets te stelen, maar ach, als we iets tegen komen wat redelijk makkelijk te pakken is, dan nemen we het mee. Grrrr. Onze landvasten -die we geborgd hadden aan de kikkers van de steiger!!- zijn weg. Waarschijnlijk losgemaakt door de schilder (die precies vandaag (!!!) de steiger in de verf moet zetten) losgemaakt en aan de kant gelegd en vervolgens meegepakt door tja... wie zal het zeggen.

Rob en Marieke gaan gezellig meevaren naar Curacao. Vanavond hebben Maarten & Rob eten, drinken en slaapspullen naar de boot gebracht. Om meer diefstal te voorkomen, bindt Maarten de bijboot weer aan de Lola vast en zwemt naar de kant. Er wordt vreemd opgekeken als iemand met t-shirt, korte broek en slippers in het pikkedonker uit het water komt lopen. :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten