zondag 6 mei 2012

Geld verdienen

Brian van La Goelle -www.nooitlek.nl- heeft Maarten gevraagd om te helpen hun boot vaarklaar te maken. Verstaging aanspannen, lijnen splitsen, de hele tuigage in orde brengen...Brian & Maarten waren een top-klusteam op hun prachtige houten 'gaffel schoener'. Daan heeft veelvuldig met Esther en de drie kindjes opgetrokken. Naast kleien, verven, cake bakken en kleuren, is plonzen in een nabijgelegen zwembad favoriet. Esther loopt ook met een dikke babybuik en is komende week uitgerekend. Dat doet allemaal maar onderweg... :-)
Zaterdag hebben we een stand opgetuigd op de 'boat jumble', ofwel de boot-rommelmarkt hier in Sint Maarten. We hebben de boot in zijn geheel overhoop gehaald om alle weinig- ofwel ongebruikte ofwel nu-we-niet-door-het-Panamakanaal-gaan-onnodige- spullen, in de verkoop te doen. Met succes! Drie dikke 24 mm lijnen van 50 meter lang, een 250 kilo wegende ankerketting, een stuurautomaat, een van de twee kite-vliegers...allen hebben ze nieuwe eigenaren. Dat scheelt mooi een hoop ruimte en het was beiden leuk om te doen. Een week vliegt dan zo om.
Naast werken waren er ook de nodige feestjes te vieren: drie kinderfeestjes, gecombineerd met een afscheidsborrel van een vijftiental vertrekkers van 2011. Vanaf Sint Maarten waait iedereen naar een andere kant uit. Sommigen gaan weer richting Nederland via de Azoren, anderen gaan naar het Noorden om weg te zijn voor het stormseizoen en weer anderen, zoals wij samen met de Tahira, vertrekken naar het Zuiden. Wij gaan een half jaar wonen, werken & kindje krijgen op Bonaire. Zo heeft iedereen weer een ander en eigen plan.

Klussen op de La Goelle

Een bootvol op weg naar de boat jumble

Geen opmerkingen:

Een reactie posten