dinsdag 16 augustus 2011

Giek tegen je hoofd

Mama's geen paniek (we hadden jullie gebeld als het ernstig was en dat hebben we niet gedaan, dus...) Maarten heeft wel de giek tegen zijn hoofd aangekregen. We zijn van Sesimbra naar Portimao doorgevaren, windje was ok dus we wilden fijn de kaap om. In de ochtend hebben we een half uur dolfijnenfeest gehad voor onze boot. Fantastisch!
Later viel de wind weg, zeilen klapperden. Ik had nachtwacht en probeerde door de koers te wijzigen nog enigszins wind te vangen, zonder resultaat. Maarten zijn bed uit. Na de neerhouder van de giek zo strak mogelijk gezet te hebben, wilden we het grootzeil weer goed zetten. Waarschijnlijk toch niet helemaal wakker, ging het toen mis. Maarten duwde de giek voor zich uit en wilde deze vastzetten, de giek kwam echter meteen weer terug. Ik zag het gebeuren. Schrikken natuurlijk! Bijna geen wind werkte nu in ons voordeel, want zonder gevaar konden we koelen en zijn wondje verzorgen. Hoofdpijn en een klein wondje onder zijn oog. Best afgelopen dus. Zeilen naar beneden gehaald en op de motor verder gevaren.
Om 5.30 uur kwamen we maandagochtend aan in Portimao. Prachtige ankerplek hebben we en hoewel niet helemaal fijn; we zijn de kaap om!











Geen opmerkingen:

Een reactie posten