dinsdag 9 augustus 2011

Zeilen naar Lissabon

Na twee dagen in flatielje (=groep) gevaren te hebben, zijn wij zaterdagmiddag doorgestoomd naar Lissabon. Al is stomen niet echt het goede woord. We vertrokken met te weinig wind en na vijf uur geschommeld te hebben, trok de wind iets aan, voelde Maarten zich weer goed, kwam de wind mooi van achter en hebben we dus de zeilen gehesen. Aan bakboord (=links, maar dat weet iedere lezer...toch?) hebben we de licht-weer-genua uitgeboomd, aan stuurboord de genaker en zo voeren we met veel zeil aan de voorkant van de boot. Op het gemak, wind was maar windkracht 2 a3, voeren we gestaag in totaal 26 uur naar Casais.
Cascais ligt vlak voor Lissabon. Ook al konden we hier voor anker, het was een drukke toeristische badplaats, die we snel achter ons gelaten hebben. We liggen nu weer in een haven in Lissabon. Het aanleggen waren we wat verleerd --» kras in de boot...balen! Nu heerlijk Lissabon aan het verkennen, met zijn mini trams, heuvels, prachtige (en ook veel leegstaande, treurige) gebouwen. We genieten ervan en vanavond eten we hutspot.

1 opmerking:

  1. geachte,

    Wij zijn Tessa Kevin en Robin en we hebben nu een school project. We moeten een website maken over een vakantie in portugal, we moeten in die vakantie van 8 dagen 3 dagen aan een actieviteit besteden. Het leek ons leuk om die drie dgen te gaan varen (zeilen) en zijn erg benieuwd naar prijzen want hier kunnen we helaas niks over vinden.

    Met vriendelijke groet, Tessa keven en Robin van het Maasland College in Nederland



    BeantwoordenVerwijderen