zondag 16 oktober 2011

Druk met...

Geloof het of niet. Het leven zo onderweg kan behoorlijk druk zijn. Nu willen we nog altijd ook veel doen op een dag en dat is in deze hitte en sowieso op dit eiland niet de code. 
Druk waarmee dan? Nou, een skype-belofte nakomen kan bijvoorbeeld een hele middag in beslag nemen als het havenkantoor ineens dicht is (plots een nationale feestdag...)  en de dichtstbijzijnde andere plek met internet een half uur rijden is met bus of liftend. Boodschappen doen neemt ook een halve dag in beslag, want het is soms zoeken naar spulletjes zeker als je voorraad in wilt slaan voor langere tijd. Het inladen van de boodschappen in de boot neemt een volgende middag in beslag. Een BBQ voorbereiden in mijn minikeuken gaat prima, is leuk en vult wederom een dag. Vrijdagavond deze bedank-BBQ voor Ilka en Dieter gehouden in een prachtig recreatiepark -zie foto-in het dennenbos. Wij eten vaak met hen mee, dus vandaar. 
Maarten heeft via via inmiddels zijn derde klus al binnengesleept hier op La Palma. Super! Hij is dus druk achter de naaimachine. 
Verder worden er nieuwe vrienden gemaakt, op boot Joho www.sailadventures.nl Zij vertrokken donderdag, maar kwamen weer terug met gebroken voorstag. Metaalmoeheid was de oorzaak. Roestvrijstaal en lasspullen hebben we aan boord, dus Maarten springt bij. Er woont een Engels meisje hier op de haven van ruim vier jaar, Amely, die het heel gezellig vindt bij ons aan boord. Dus zij komt geregeld bij mij knutselen terwijl ik aan het koken ben, een handwas doe of aan het opruimen ben. Zo ziet ons havenleven er zo ongeveer uit. 

Verder is de Finka (= tuin) van Ilka geweldig. Avocado's, een courgette die eruit ziet als een pompoen, verse vijgen, kruiden en overal op het eiland amandelen. Deze plukken en kapotslaan is een heerlijke bezigheid. En niet te vergeten--> ik heb met Ilka brood gebakken!
Heerlijke broodjes, nu nog hopen dat dit recept ook werkt met onze bootoven. Dat ga ik volgende week uitproberen, want eerst komt dit weekend Maarten zijn broer Joris onverwacht een biertje doen. Hij was in Portugal, dus "in de buurt". Wij hebben er zin an! 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten