donderdag 27 oktober 2011

Op het volgende eiland, La Gomera

Om 9.15 uur komen Ilka en Dieter een gevulde gasfles afleveren en ons uitzwaaien. We rennen van het havenkantoor -betalen!- naar de JoHo om van John en Jolanda afscheid te nemen. Amelie van four and three quaters is al even bij Miss Luna geweest om haar gedag te zeggen en staat ook met haar papa en mama te wachten tot we weggaan. Er zijn meerdere vochtige ogen en er wordt hard gezwaaid! Ilka en Dieter beloven we somehow, somewhere weer te zien. Amelie heeft tekeningen meegegeven, eentje voor mij en een voor bevriende zeilers die in La Gomera liggen. Het is voelbaar dat we hier een geweldige tijd hebben gehad.
De emoties zijn van korte duur, want de zee is onrustiger dan verwacht. Lelijke golven en de stuurautomaat verzaakt, dus werk aan de winkel. Ook gaat het regenen, de zeilpakken worden na lange tijd weer eens uit de kast gehaald. Na een kleine twee uur is het droog, is de zee rustiger en doet de stuurautomaat het weer. Onze Miss Luna zoekt heel slim het midden van de boot op (onder de tafel) en behalve dat ze grote ogen heeft, doet ze het prima. Met de genua aan bakboord en de lichtweer-genua aan stuurboord uitgeboomd hebben we voor de wind een lekkere snelheid, totdat de wind wegvalt. Om een uur of negen 's avonds komen we in het donker aan in San Sebastian, op La Gomera. Maarten stuurt steeds makkelijker een havenbox in en tegenover ons blijken Nederlandse zeilers te liggen die we op een vertrekkersdag ontmoet hebben. Borrelen en bijkletsen gebeurd dus een half uur later.
San Sebastian blijkt een gezellig drukke haven te zijn, met meer bekenden vanuit Nederland en voorgaande havens. Er wordt wat af gekletst, geklust en geborreld. Wij klussen ook weer hard aan de boot. De olielekkage van de motor neemt te grote proporties aan, dus dit is flink aanpoten. Maarten is een hele dag bezig om 1 bout los te krijgen. De hele dag ligt hij in een onmogelijke houding in de machinekamer te klussen en nadat hij het bijna opgegeven had, krijgt hij het toch voor elkaar. Het volgende project is de juiste onderdelen hier krijgen. Tussen de klusbedrijven door hebben we vanmorgen onze eerste Spaanse les gevolgd. Het wordt hoog tijd dat we meer kunnen zeggen dan 'hola' en 'muchos gratias'. We zijn er lekker zoet mee.

2 opmerkingen:

  1. na 360 pogingen eindelijk gelukt een reactie te plaatsen! Fijn te horen dat jullie er zijn...maar goed balen dat het me niet is gelukt even aan te sluiten. Geniet ze daar en spreken elkaar gauw weer. Kus voor jou en maart! Lof joeeeeee! Sonja

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is je gelukt! Ik heb laatst geprobeerd om het plaatsen van reacties makkelijker te maken...maar of dat gelukt is??

    BeantwoordenVerwijderen