maandag 23 januari 2012

Regen & kleine ongemakken in het paradijs

Vast fijn om te lezen--> het regent veel en hard hier!
De verkoeling is fijn, dus daar genieten we nog maar even van. Het wordt straks vanzelf goed warm hier. We slapen zelfs weer even onder een dekbedje, dat is echt fijn. Beetje jammer dat we enorm liggen te schommelen op onze ankerplek, dus echt goed slapen lukt mij niet. Maarten slaapt beter.
Zaterdag & zondag hebben we flinke werkdagen gehad. De kakkerlak-oorlog is nog niet gestreden, dus de hele keuken en alle etenskastjes zijn weer leeggehaald en nogmaals schoongemaakt. Vervolgens alles weer ingespoten met spray en dan een paar uur van boord om de lucht te klaren. Zondag hebben we ook de bilgen leeg gehaald, we wisten dat er wat water in stond. We wilden dit keer voorkomen dat de boel weer erg ging roesten, dus we waren er redelijk op tijd bij. Nu ligt er ook eten in de bilg-luiken. Een pak couscous was met het water in aanraking gekomen en ontploft. Een bende!!! Die troep kruipt in alle hoekjes en gaatjes en schimmelt ook snel. Blehhhh! Afijn, het is weer schoon.
Zondag 15.30 uur ontdekken we dat er een kleine water lekkage boven de dynamo zit en dat deze het heeft begeven. Geen stroom dus en aangezien het bewolkt en windstil is, leveren de zonnepanelen en windmolen maar net genoeg stroom om de koelkast goed aan de praat te houden. Die is vanmiddag belangrijk, want het bier moet koud zijn!
Om 16.00 uur lopen wij nog in ons kloffie, bezweet en wel en arriveren de eersten voor onze zondagmiddag-bootborrel. Met een man of tien hebben we een klein zondagmiddag-feestje met snacks & soep en eindigt de dag heerlijk.

Nu is het maandag en brengen we de dynamo naar een reparateur die op zijn testbank kan kijken wat de schade is.  Het gaat wel op zijn Caribbeans. Hij arriveert niet op de afgesproken tijd. We zijn inmiddels een paar uur verder en het  is droog. Tijd om in de dingy te springen en te kijken hoe het ervoor staat!

1 opmerking:

  1. Hey Maarten & Daan,

    Nou in Dominica gaat het niet veel beter als je een kapotte dynamo hebt! Gelukkig hebben we er twee! Wat is jullie plan? Wij zijn nu in Guadalope en via St. Maarten en Tortola hopen we half/eind maart op de San Blas eilanden te zijn.

    Goed om te lezen dat jullie het borrelen nog niet verleerd zijn!

    Groeten vanaf de Boomerang,
    Debby

    BeantwoordenVerwijderen