woensdag 1 februari 2012

Gewenst zwanger....wat nu?

Tijd om ons grote blije nieuws op ons blog te zetten. Al 15 weken ben ik zwanger en daar zijn we heel blij mee. Deze reis maken is al fantastisch en dat we onderweg een kindje krijgen, als alles goed mag gaan, maakt het helemaal bijzonder. We genieten ervan.
We waren vooraf al van plan, om na onze grote oversteek naar Suriname te beslissen of we door het Panamakanaal zouden gaan. In Kaapverdië ontdekten we mijn zwangerschap en toen we in Paramaribo, tijdens een eerste echo, het hartje zagen kloppen, was de beslissing om aan deze kant van de Oceaan te blijven snel genomen. De grote afstanden zijn voor ons niet favoriet, zeker niet nu we -als we zeilen- beiden ziek zijn. (Al hoop ik er natuurlijk op dat het in mijn geval een zwangerschapsfase is...we gaan het zien.) Een oversteek van een week vinden we mooi zat en wat dat betreft zitten we aan deze kant van de wereld beter.
Het plan is om in Bonaire te bevallen, een van de ABC-eilanden. Dit is een Nederlandse gemeente en ook een eiland waar we het stormseizoen goed kunnen afwachten. Het stormseizoen duurt van begin juni tot eind november, dan mogen -en willen!- we niet in het Caribisch gebied zijn. Dat betekent dat we vanaf eind november weer verder kunnen varen en een route -mogelijk via Amerika- richting huis zullen afleggen tot aan de zomer van 2013. We willen ons op dit moment wel aan ons 'twee-jaar-op-reis-zijn' houden. We zijn nu nog meer van de natuurelementen afhankelijk dan eerst en gaan zien hoe alles uit zal pakken. Tot zover het grote plan voor onze verdere reis.

Ondertussen werken we aan de boot, regelen we thuiszaken met hulp van het thuisfront, probeert Maarten met Nick (z'n speervis-maatje die we na de Canarische eilanden hier weer ontmoet hebben) haaien te vangen (zonder succes, geen paniek), heb ik een middag met Mell (die bij Nick hoort en erg leuk is ook) op het strand gelegen en barbecuen we op het strandje 50 meter van de boot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten