maandag 13 februari 2012

Het Caribisch leven

We zijn in Chatham Bay, Union Island. We liggen in een geweldige baai. Schildpadden zwemmen rond de boot, we hebben een wit prachtig strandje voor de deur met een aantal gezellige barretjes, snorkelen is hier overal mooi en speervissen lukt hier ook met goed resultaat. "Heel vervelend allemaal". Gisteren was helemaal een heerlijke dag. Ondertussen hebben we helaas wel wat stress vanwege ons huis thuis. Dat maakt ook dat ik even van m'n apropos was qua bloggen. Gelukkig worden we door familie en vrienden -die wel daar in de buurt zijn...- bijgestaan.

Er ligt hier een catamaran die tegen de klippen is geslagen. Nu zoeken we nog een nieuwe giek, dus uiteraard ging Maarten met de mannen op "striptocht". De dames gingen wandelen, naar Ashton, wat 2,5 km verderop ligt. Beiden hebben we een lekkere ochtend gehad. De klim naar het dorp was soms behoorlijk berg op in de brandende zon, dus al zwetend zijn de benen weer eens goed gestrekt en gestretcht. De catamaran bleek al helemaal gestript te zijn, maar uiteraard heeft Maarten toch wat kleine dingetjes gevonden die we kunnen gebruiken. Toen we terugkwamen lopen was er iemand heel goed aan het waterskiën--> Maarten! Er zijn al vele pogingen ondernomen, maar nu is het dan gelukt. Samen met Nick scheurden ze door de baai en konden zo boot Bo welkom heten, heel grappig. In de middag ben ik na mijn siësta gaan zwemmen, met snorkel en bril. Echt een luxe om zo vanuit je boot in het water te kunnen springen en je meteen tussen prachtige vissen te begeven. Aan het eind van de middag gingen de mannen speervissen, terwijl ik bananenkoekjes ging bakken. Zowel de vis als de koekjes waren heerlijk. Tussendoor hebben we deze dag ook nog wat reparaties gedaan. Maarten klom in de mast van een Engelsman met hoogtevrees en problemen in z'n mast, ik heb 's morgens nog wat schilderwerk gedaan. De dag begint met het opkomen van de zon, dus alle tijd.
In het plaatselijk barretje van Tim (grote, gespierde Caribische man, rond de 35, zowel z'n lijf als z'n haar zijn pikzwart, lange verzorgde dreadlocks, zwarte zonnenbril en een zwarte piraten-hoofddoek) hebben we film georganiseerd. Een historisch moment, want stroom is er in deze baai niet. Er was nog nooit een film in Chatman Bay vertoont. Op ons kleine aggregaat deed onze beamer het prima en de film was letterlijk erg op zijn plaats: Pirates off the Caribbean.
Mensen van de buurbarretjes waren 's middags al boos naar onze boot gekomen. Boos omdat wij reclame zouden maken voor de bar van Tim. De concurrentie is groot in de baai. Iedere bar wil je als gast hebben. Wanneer je hier arriveert komen er dan ook om beurten drie bootjes naar je toe, die je lokken met een happy hour -van drie uur...- en lekker eten. Nu heeft Tim een slim concept. Hij heeft een bar en restaurant (een hutje op het strand van hout met houten bankjes en wat plastic stoeltjes, heel basic allemaa|), maar je mag ook gewoon gebruik maken van zijn BBQ, wanneer je dan bij hem drinken besteld. Het speervissen gebeurd met goed resultaat, dus we maken dankbaar gebruik van de BBQ. Gisteren aten we zelfgevangen barracuda, om vervolgens met dikke buiken film te kijken. Achter het filmdoek het uitzicht van onze baai met alle boten en ondergaande zon. Het blijft wonderbaarlijk dat we hier naartoe gevaren zijn.

1 opmerking: