vrijdag 24 februari 2012

Werken

Terwijl we genieten van de mooie baaitjes, wordt er ondertussen ook nog doorgeklust op de boot. Maarten heeft gelukkig zijn oude naaimachine aan boord gehouden en hiermee heeft hij allerlei dingen voor op de boot gemaakt.
Het kattentoilet bijvoorbeeld is geweldig. Nadat we dit toilet al twee keer verplaatst hadden, vonden we toch echt dat hij buiten moest staan. Het is ongelooflijk wat voor stank zo'n lieve poes kan fabriceren. Daarbij lijkt het dat mijn reukorgaan twee keer zo goed werkt nu ik zwanger ben. Geen idee wat het nut daarvan is, maar de last van de bak was daarmee echt niet meer te harden! Inmiddels heeft poes een eigen toilet-huisje, achterop het dek. Werkt fantastisch!
Verder allerlei afdakjes die ervoor zorgen dat zon & regen buiten blijven, terwijl er wel frisse lucht aan alle kanten onze boot in kan. Vooral de bimini (afdak boven de kuip) is heel mooi geworden EN werkt. Dus chapeau voor Maarten z'n werk.
Daarnaast wordt ons dek werkelijk een rood gestipte dalmatiƫr, met alle bijgewerkte roestplekjes. Wel jammer dat ik een stuk minder eer van mijn werk heb.
Het is fijn om te werken. We missen het geregeld om ons nuttig te maken. In de bredere zin van het woord, want natuurlijk is de was doen ook heel nuttig... Tegelijkertijd realiseren we ons ook dat het heel luxe is om onze eigen tijd in te kunnen delen, iedere dag. Op de acute reparaties na, kunnen we zelf kiezen wanneer we zin hebben om te klussen aan de boot. We realiseren ons heel goed dat het heel gezond is dat we werk missen en genieten van dat gemis!
Het schijnt overigens wel dat het over een maand of 5 ook afgelopen is met het indelen van onze eigen tijd..., maar dat heeft dan weer een hele andere oorzaak. :-)
 
 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten