dinsdag 24 april 2012

Alweer een week samen onderweg

Het vliegen naar Antigua verloopt soepel. De bagage is slechts een dag zoek...en na de eerste dag letterlijk en figuurlijk witjes zien, is Daan daarna ook weer aardig geland.
Het is gek om elkaar twee weken gemist te hebben, nadat we al 10 maanden bijna 24 uur per dag samen zijn. Een heerlijk weerzien, waarin we veel bij te praten hebben.
We liggen samen met de Tahira in het westen van het eiland in een baai. We gaan met de locale busjes richting het Zuiden, waar de Antigua Classic Races zijn. In Englisch Harbor liggen meerdere Nederlandse boten en het is een aangenaam weerzien, o.a. ook van boot JoHo die we drie maanden niet gezien hebben. We logeren bij anderen op de boot, om de volgende dag met elkaar naar de start te kijken. Boot Bo vaart uit om de start van dichtbij te bekijken. De ene boot is nog groter dan de andere, allemaal klassiek getuigd, gegroepeerd in zo'n vijf klassen. Het is een indrukwekkend gezicht.
Zondag varen we door naar Sint Kitts.
Het is een warme dag, met een rustig windje. De spinaker wordt uit de zeilzak gehaald en weer eens opgezet, samen met een stagzeil. De Lola vaart met witte 'licht weer' zeilen, dat gebeurd niet vaak. Onderweg komen we terecht in een school van wel 50 dolfijnen! Heel indrukwekkend! Ze varen in groepjes van 8 of 10 om ons heen, wauw!! Later zien we een dolphin fish, een grote fel groen gekleurde vis, die achtervolgd wordt door een haai(!).
In Sint Kitts maken we een dagtocht met een busje. Wat hebben ze toch prachtbomen op al die eilanden hier, eentje is wel 400 jaar oud. We zien aapjes in het wild, maar vooral ook veel bij mensen in een hok in de tuin. We bezoeken een op de Unesco Wereldranglijst staand Fort. Het is in prachtige staat en vooral het uitzicht is spectaculair. Het blijkt dat we in het Caribisch Gebied, al vijf van de zeven Unesco-plekken hier gezien hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten