zaterdag 28 april 2012

Met Maarten naar Sint Maarten

We zijn gearriveerd in het Frans/Nederlandse Sint Martin/Sint Maarten. De tocht hier naartoe is weer eens een echt goeie zeiltocht. De wind is lekker, een stevige windkracht 5, en dat is heerlijk als je halve wind kunt varen. Het tweede gedeelte varen we aan de wind (dan komt hij bijna van voren) en gaat het er iets ruiger aan toe. De golven zijn wel flink, dus we voelen ook ouderwets de ongenoegen daarvan, maar niets te veel van dat alles. Met een snelheid van gemiddeld 6,5 knoop komen we om 15.00 uur aan. Net iets te laat voor de brug.
We gaan namelijk liggen in een Lagoon en daarvoor moeten we eerst door een brug. Om 17.30 gaat deze nogmaals open, dus alsnog varen we er met de Tahira mooi doorheen. Qua diepte is het nog spannend, als we net door de brug zijn, staat de meter op 0.00 meter en voelen we de bodem onder ons...de schelpen onderaan de kiel zijn er allemaal mooi afgeschraapt zullen we maar zeggen. Gelukkig lopen we niet echt vast (met nog 5 andere boten achter ons aan :-)! Ook in de Lagoon voelen we iets onder ons...een wrak?!
We stuiteren even flink, maar ook deze keer kunnen we verder varen en even later ankeren. Zo ondiep hebben we nog nooit gelegen, nog 30 centimeter onder de boot is bijzonder weinig.
Op de ankerplek toch even de bodem bekeken met duikbril en inderdaad...de schelpen zijn eraf (de verf ook), geen deuken... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten