maandag 2 april 2012

Bumpy Ride naar Antigua

Onder vol zeil, aan de wind, schuin tegen de golven in, zijn we in een dagtocht van Guadeloupe naar Antigua gevaren. Met een gemiddelde snelheid van 6,5 knoop, vlogen we door het water. De hele dag hebben we vol kunnen zeilen, wat heerlijk is.
Guadeloupe hebben we overgeslagen. Behalve het kleine supermarktje, hebben we niets van het eiland gezien. Prima. We waren immers onderweg naar Antigua en wilden hier op tijd aankomen. Bijna al onze bekenden zijn in de buurt: De Friends ligt naast ons, boot Zsa Zsa ligt in een baai even verderop, La Goelle, Born (Mell & Nick) & de Tahira (Annemiek & Arthur) komen ook binnen een paar dagen deze kant op. Kortom--> Maarten is straks niet alleen. Dat is fijn.
We hebben gekke weken gehad. Het is raar om in m'n eentje, morgen, voor twee weken naar huis te gaan. Alles stond in het teken van op tijd in Antigua aankomen. Het eiland Dominica hebben we wel nog uitgebreid bekeken. Het is ons favoriete eiland van het Caribisch gebied geworden. Zo mooi, zo mooi! Verder was het vooral ook met het hoofd veel in Nederland zijn en met het lijf onder de palmbomen in het Caribisch Gebied. Raar dus. Heb heel veel zin om bij m'n familie te zijn. Met allemaal leuke mensen om hem heen, ziet Maarten de komende twee weken ook goed tegemoet. De boot in z'n eentje, of met anderen, bezeilen is ook voor een paar weken leuk.

De baai is druk hier. We zien al uit de verte veel masten boven de baai uitsteken en ook op de AIS zien we dat veel boten hier op bij elkaar liggen. Terwijl wij aan het zoeken zijn naar een goede plek om te ankeren, was het goed oppassen voor de zwemmers, bijbootjes en snorkelaars. "Is dat een snorkelaar of een schildpad?" "Een schildpad." Het naar adem happende dier heet ons hier welkom. Het is de hele dag al heet. Nadat de huiken weer om de zeilen zitten, de meetinstrumenten uit zijn, de bijboot weer in het water ligt, de buitenboord-motor daarop getakeld is, de lijnen opgeschoten zijn, de navigatiecomputer opgeborgen, nemen we een plons in het water om het anker te controleren en af te koelen. Wat een luxe.

1 opmerking:

  1. Hey Maarten en Daan,

    Succes komende weken, heftig. Fijn om te weten dat er een team klaar staat om Maarten bezig te houden!
    Wij zijn ondertussen via de geweldige San Blas eilanden nu in Colon en zijn bezig met de papierwinkel om zondag of later door het kanaal te gaan.

    Groet vanaf de Boomerang,
    Debby

    BeantwoordenVerwijderen