donderdag 19 juli 2012

Bijna weer een week voorbij.

Wat doen we zoal? 
vrijdag de 13e; Maarten jarig, bbq met een tiental mensen, was erg gezellig! De hele dag dus lekker kokkerellen. Zelfgemaakte huzarensalade is een aanrader. 
zaterdag: windsurfen en zwemmen op het Lac. 's Avonds waren we uitgenodigd voor een bbq, ook weer erg leuk. 
zondag: Daan bijkomen van alle gezelligheid, doch op dit moment energie-slopende activiteiten. Maarten klussen op de boten. Thuis eten samen en lekker filmpje kijken, zoals dat lekker is op een regenachtige zondag in Nederland, doch ook op een uitrust-zondag op Bonaire. 
maandag: Maarten naar de fysiotherapeut, waar ook fitness-apparaten staan, dus hij is zo een paar uur aan het sporten. Daarna klussen op de boten, Daan heeft een bromdag en nog steeds tijd nodig om bij te tanken...De gezelligheid moet dus echt meer gespreid worden is de les. Een controle-bezoek aan de verloskundige, die kan melden dat het kindje groot wordt (help!) en dat alles in orde is. Tot slot gaan we aan het eind van de dag, als de zon niet meer zo heet is, zwemmen. Dat is heerlijk en goed voor alle ruggen. Even echt afkoelen in mijn geval en gewichtloos door het water naar de visjes kijken. De zee om de hoek is echt een feest. 
dinsdag: Huishouden doen. Er komt iemand met een klein klusje voor Maarten achter de naaimachine. Het eiland is klein en steeds meer verzoekjes komen er langs. Super fijn (en stoer!). Boodschappen doen kost ook tijd. Op het fietsje, met de koeltas mee, gaan we op pad. Na een jaar zoeken naar spulletjes in kleine supermarkten, is Bonaire heel lux. Boodschappen zijn duur, maar er is wel alles! 
woensdag: Klussen lukt Maarten niet goed vandaag, zijn rug speelt behoorlijk op. Daarom besluiten we overdag goed te gaan zwemmen. Snorkelspullen mee en zo liggen we zo twee uur in het water. We zien oa een hele grote school vissen, die in hoog tempo voorbij komen, achterna gezeten door een grote vis. Heel mooi. We hebben mensen leren kennen die een lunchtent hebben, die gaan we vandaag uitproberen. Mmm. Daarna besluiten we het fokzeil samen onder handen te nemen. Plekjes repareren. Daarna koken en een rustige avond. Oh ja, tussendoor nog een biertje bij de buren. 
donderdag: da's vandaag. Maarten is bij de fysio geweest en heeft boodschappen gedaan voor vanavond, we krijgen 12 mensen die komen kaasfonduen. Beetje winterkost, maar wel lekker! Ik ben vanmorgen op zoek gegaan naar een fijn verblijf voor m'n ouders, voor als ze in september op kraambezoek komen. Nu al zin in! Bij de ijsco-tent zit ik nu dit verhaal te typen en dingen op internet uit te zoeken. Internet doet het slecht vandaag, dus tijd om ermee op te houden! 

Tja, wat minder spannende verhalen dan toen we aan het zeilen waren... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten