woensdag 25 juli 2012

Roestaanval

In Portugal heeft Maarten het zeil van Dick gerepareerd, in ruil voor een naaldenbikhamer. Een naaldenbikhamer is een apparaat met heel veel spijkertjes, die heel snel heen en weer gaan, waardoor je in een noodtempo een roestplek glanzend schoon kunt bikken. Augustus 2011 waren we in Portugal en in april 2012 kon ik hem zelf uit Nederland mee terug naar de boot sjouwen, want zwaar is tie. Nu in Bonaire is het tijd de bikhamer op de roest lost te laten. Makkelijker gezegd dan gedaan.
Na twee maanden zoeken, kunnen we een compressor lenen van iemand (ipv een nieuwe peperdure kopen ofwel een oude compressor, ook voor veel geld huren!)
Nu is hier alle stroom 110 Volt en op onze boot is alles 220 V. Dus daarmee kwam de volgende hobbel. Bij het havenkantoor kunnen we een speciale stekker huren. Maarten heeft hem vervolgens lichtelijk omgebouwd en...het werkt!!! Nu nog een goed zonnedakje boven het dek, omdat in de hete zon het werk anders niet te doen is. Maar het lijkt er dus op, dat we nu de roest echt goed aan kunnen pakken. Fijn! (en dat terwijl chef roest met verlof is...)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten