dinsdag 13 november 2012

On the "road" again

Paar dagen onderweg en meteen weer veel te vertellen. Even terugkijken:

Donderdag       Nog even dit, nog ff dat.
17.00 Uur
Na een dag van kleine laatste zaken, komt onze crew voor de tocht naar Curacao zich melden bij het douanekantoor op de boulevard in Kralendijk. Paspoorten worden door het luik doorgegeven, Maarten z'n speergun wordt weer uit de opslag gehaald (na enig gedoe, want het stond niet juist aangegeven op de papieren, maar dat terzijde.) en iedereen wordt uitgeklaard. We kwamen met z'n twee en vertrekken met z'n zevenen. Het is een gezellige drukte in het douanekantoortje. 

Vrijdag      Dag Dag Bonaire, Hallo Curacao 
6.30 Uur 
Onze crew stapt aan boord. Maarten wil om 6.45 uur al losgooien, Daan weigert. "We vertrekken om 7.00 uur, zoals we hadden gezegd."  Mijn vermoeden dat er misschien iemand komt zwaaien klopt. Heel lief komen Floortje & Peter (onze buren voor 5,5 maand), Renee & Paulien (lieve vrienden die lunchroom hebben op Bonaire) en Wout met z'n zoon Floid ons uitzwaaien. Gedag zoenen gaat al niet meer—> de loopplank is al weg, dus we gooien los en zwaaien tot we lamme armen hebben. 
Wanneer we om de hoek van de haven willen varen, horen we gekke toetertjes ?! Tom van de boot Impuls en Paul & Monique van boot Full Circle zijn in matrozenpak uitgevaren in hun dingy, om ons gedag te wuiven. Super tof!
Bonaire zal altijd een speciale plek voor ons blijven, vanwege Ties z'n geboorte hier. En de fijne tijd daaromheen. 
Er staat geen zuchtje wind. Uiteindelijk zetten we de spinaker op, meer voor het zeilgevoel, dan voor het werkelijk nut. Het is een gezellige dag met Marieke, Fred, Martijn  & Heidi. We gaan vlakbij Curacao dobberen en zwemmen in zee. We verbazen ons hoelang de boot nog wat vaart houdt, terwijl de motor al uit is. Biertje erbij, hapje erbij. Heel relaxt allemaal. We ankeren in het Spaanse water van Curacao, tussen veel andere boten. Wat een drukte zo na een half jaartje verblijven op een rustig eiland! Marieke blijft aan boord logeren, de rest vliegt 's avonds meteen terug naar Bonaire. 

Zaterdag     Regelen en rennen op Curacao 
Joke & Chris komen koffie drinken op de boot. We hebben op Bonaire in hun huis vertoefd en zullen ook nu op Curacao in hun huis daar mogen verblijven. Na de koffie gaan we op zoek naar de douane. We moeten ons nog inklaren. Best spannend, want we zijn met zeven personen gekomen en daarvan zijn er drie alweer van het eiland af. De douane doet relaxt, de immigratiedienst echter niet. De dame begint tegen ons te schreeuwen als blijkt dat wij van boot Lola zijn. "Lola? Lola!!! Jullie hadden gisteren bij ons moeten komen!!! Met zeven van een eiland wegvaren en met vier bij ons aankomen is een probleem!!! Snap je dat? Snap je dat???" Pffff jawel, we snappen het. Vanaf het vliegveld heeft de immigratiedienst daar doorgegeven dat we op ons kop moesten krijgen. Hoe fout we het dan ook gedaan hebben, het probleem was al wel opgelost, want de drie opstappers mochten toch naar Bonaire vliegen en behalve een enorme uitbrander, werden we toch geholpen door de boze dame van de immigratiedienst. 
We gaan ook langs de werf waar we maandag naartoe varen voor alle werkzaamheden. Joke & Chris rijden ons rond, we bekijken hun prachtige huisje en voor we het weten is de dag voorbij. 's Avonds zitten we heerlijk in onze kuip, met een lekkere bries door onze haren en het fijne gezelschap van Marieke. 

Zondag       Fijn op het water
Het is een daagje bijkomen. Na het ontbijt vertrekt Marieke. Het was fijn om nog even tijd met elkaar te hebben. Zij heeft ons vooraf wegwijs gemaakt op Bonaire, voor Maarten een bijzonder fijne hereniging na 25 jaar elkaar niet gezien te hebben en voor mij een bijzonder fijne ontmoeting. Terecht dat we ook als laatste van Marieke afscheid nemen, met een traan en een lach. Marieke Bedankt! 
Maarten klust op de boot. De hele railing en alles daar rondom gaat van de boot. De potdeksel van de boot gaat gestraald worden. Daan doet Ties in bad en poes Miss Luna went ook weer snel aan boord. Later in de middag varen we met zijn drietjes rond op het Spaanse water. Het is een genot om nu met zijn drieën dit te mogen doen. Genieten dus. 

Maandag     We gaan als een speer
We varen in alle vroegte weg uit het Spaanse water. Op de werf weten ze van onze komst, evenals op het straalbedrijf. Chris schiet ons wederom te hulp en maakt ons wegwijs op Curacao, waar het vooral vol en druk is. Inmiddels ligt de boot aan de kade bij het straalbedrijf, woensdag gaat de straler beginnen, onze kapotte waterstag wordt gerepareerd morgen en wanneer wij willen zal de boot uit het water gehaald worden, zodat Maarten de onderkant in de anti-fouling kan zetten. Aan het eind van de dag vliegen Chris en Joke naar Bonaire en haal ik zelf met de auto Maarten (& poes!) op van de werf, om nu in de knoek van Curacao in ons nieuwe tijdelijke huis dit bericht te kunnen typen. Moe, doch voldaan. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten