vrijdag 16 november 2012

VISA voor Amerika

Al vier mensen hebben hier verteld dat het hun niet gelukt is om in Curacao een visum aan te vragen voor Amerika. Daan gaat zich steeds meer zorgen maken en heeft er al wat slapeloze nachten van gehad. Het is ook allemaal zo enorm formeel en de papieren zijn zo uitgebreid (en ik wordt er per definitie nerveus van, altijd bang om iets fout in te vullen...).

dinsdagochtend
We zijn in alle vroegte, gestoken in nette kleren (voor zover we dat nog aan boord hebben :-) bij de Ambassade. Grote hekken en veel beveiligingsbeambten. De portier kijkt vreemd op als ik vertel dat ik vandaag een afspraak heb voor een visumaanvraag. Gelukkig heb ik een uitgeprinte afspraak-bevestiging bij me. De portier gaat het navragen als het personeel gearriveerd is. Het is 7.00 uur, er is nog niemand. Dat begint lekker... We moeten buiten wachten. Het uitzicht is prachtig, we kunnen daar nog een half uurtje van genieten. Ties poept ondertussen zijn broek vol, echter zonder zijn mooie kleren te bevuilen. Fijn. Dan is de zon al  niet meer te hebben en gaan we in de auto zitten, in de airco. Dit allemaal voor de deur van de Ambassade. Voelt ongemakkelijk en ongastvrij.
Om 8.05 gebaart de portier dat we naar binnen mogen. Als ik Ties optil, blijkt dat hij zijn luier voor de tweede keer vol gepoept heeft en dit keer zit alles onder. Dus terwijl de beveiligsbeamte ons heeft gewenkt dat we mogen komen, ziet hij ons op afstand vlug vlug in de kinderwagen rommelen. Een lekkere start zo.

De beveiliging is zoals op een vliegveld, inclusief het poortje waar je door moet en fouillering. Hierna worden we vriendelijk geholpen en na de betaling (3x $160,- !) en het nemen van vingerafdrukken, blijkt het interview bijzonder kort en gewoon aan een loketje. Er wordt ons enkel gevraagd waarom we een visum nodig hebben. "We willen met onze boot naar Amerika." Dat verklaart ons verzoek en hup, het wordt meteen gehonoreerd. Stress om niks, alles goed gedaan en goed gegaan.
Wel gek dat ze dan je paspoort houden, we krijgen zelfs geen afgifte-bewijs. Maakt ons niets uit.
Vrijdagochtend halen we de paspoorten met visum weer op. Fijn!  Wij kunnen onze bedachte route voortzetten!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten