maandag 7 november 2011

Verbeteren en oefenen

Onze fok zit nu op een rolsysteem. Maarten heeft de ringen uit het zeil gesneden, de koperen leuvers eraf gehaald, alle gaten dichtgenaaid en toen een pees aan het zeil gemaakt. Tot slot een zonwerende band op het zeil gezet, zodat het zeil -opgerold- goed beschermd is tegen de zon. Zo kunnen we nu, naast de genua, ook de fok vanuit de kuip uitrollen. Mooi systeem en zo blijven we de boot verbeteren. 
De boot ziet er verder uit als een 'rood gestipte dalmatiĆ«r', zoveel roestplekjes zijn inmiddels behandeld. 
Vanmiddag ook man-aan-boord-takelen-vanuit-het-water geoefend in de haven. We hadden behoorlijk wat publiek. Dat heb je als Maarten in volledig zeiltenue, inclusief opgeblazen reddingsvest naast de boot ligt te spartelen. Het goeie nieuws was dat ik sterk genoeg ben om hem uit het water aan boord te takelen. Werd er toch chagrijnig van--> regel 1 blijft dan ook AAN BOORD BLIJVEN OP ZEE. 
Had ik al verteld dat onze wandeling prachtig was? Vijf uur afdalen (ja, ik heb hele stevige kuiten gekregen!) in een prachtige kloof. Echt paradijslijk. We zijn meer aan het klussen, dan dat we het eiland bekijken. Gelukkig maakt zo'n wandeling wel meteen weer duidelijk waar we het allemaal voor doen. 

2 opmerkingen:

  1. HALLO lieve Daanbanaan, hier begrijpen wij landdieren natuurlijk geen fluit van.

    Wat is: fok; een rolsysteem; een pees; een zonwerende band; de genua; de kuip?

    Graag een heldere uitleg met foto's en leuke, informatieve plaatjes. En leg ook meteen uit hoe je die roestplekken hebt weggehaald.

    Kortom: maak er een fijn serie van: de techniek op het schip.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, doe ik. Naast de serie 'Wat er niet leuk is aan een boot' -want reken maar dat dat een serie wordt :-) Later.
    De korte versie van dit verhaal voor een landrot = dat Maarten een zeil omgebouwd heeft voor handiger gebruik vanuit je luie stoel en die roest...? Schuren en bikken en schuren en bikken en dan verven en verven en verven.

    BeantwoordenVerwijderen