donderdag 3 november 2011

Weekje la Gomera

Zondagmiddag zijn we een hele middag aan het filmen. Wij proberen onze professionele camera uit en Marianne & Maarten zijn blij met de hulp die ze krijgen voor het maken van een bruiloftsfilmpje voor vrienden. We eten een heerlijke 'coque au vin' uit onze snelkookpan op de boot en komen er achter dat we allemaal wel van een spelletje houden.
Op maandagmiddag zwaaien we Brian & Esther met kinderen uit. Zij bezeilen een prachtig houten schip en zijn vooral ook leuke lui. Onze nieuwe buurman dacht al dat wij kinderen aan boord hadden, vanwege de kindertekeningen in onze kuip. Bij Esther & Brian hebben we vorige week bbq en bioscoop gehouden. Heel tof. We hopen ze weer te zien op de Kaap Verden, maar het is altijd onduidelijk of dat gaat gebeuren. Met Ronne & Bouke en kinderen is 'weerzien' gelukt, zij zijn diezelfde middag aangekomen in onze haven op La Gomera. Leuk! Fijn ze te zien. Heerlijk ook om de draad op te pakken en het "Waar geweest?" "Hoelang onderweg?" en "Wat is het plan?" over te kunnen slaan.
Dinsdag lassen we een roestgat in de boot dicht. Op het bovendek, dus geen lek hoor. Over het algemeen zitten er kleine roestplekjes op het dek, maar dit was een uitzonderlijk verhaal. Handwasje doen, kompas van het stuurautomaat proberen te maken en tussendoor geregeld bij elkaar helpen en over de railing hangen voor werkoverleg. 's Avonds eten we frietjes aan boord (ja, Maarten is daar vooral erg blij mee) samen met een vleesje van de super slager die ik ontdekt heb in het stadje.
Woensdag is Maarten een hele aan het stoeien met ons kompasmysterie. Ons elektronische kompas verspringt soms zomaar van koers, das nie handig en de computer is al helemaal uit elkaar gehaald en nog doet deze raar.
Vandaag is het dan ook tijd om een keer de hort op te gaan. We pakken straks de bus en gaan wandelen. We zijn immers al ruim een week in La Gomera en we hebben enkel nog maar de haven, alle supermarkten en kluswinkels in het stadje gezien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten