maandag 26 maart 2012

Dominica is prachtig

Dominica is een groen, prachtig eiland, met watervallen en grotten waar je in kunt zwemmen. Zaterdagochtend zijn we samen met Annemieke & Arthur van Tahira (www.zeevantijd.info) in alle vroegte de enige gasten bij een 50 meter hoge waterval. Om dichtbij te komen, beklimmen we een behoorlijke rotspartij. We zitten voor de waterval op een rots en voelen de wind in de haren, veroorzaakt door het neerkletterende water. Het is hier adembenemend mooi. Ik sms m'n zus over de kracht van de waterval en dat ik per sms wat van die energie naar huis probeer te sturen. Ze zit precies op dat moment bij mam. Het komt op de juiste plek aan.
We zijn nu in een Batalie Beach beland. Een prachtig baaitje, waar een Belg een Lobster Paradise runt. Op zijn terras, waar we gisteren dus kreeft hebben gegeten, zit je onder prachtige, enorme amandelbomen en komt er zomaar een kolibrie voorbij. Het is hier druk op zondagavond met zowel vakantiegangers als locals en iedereen geniet mee (?!) van de Nederlandse muziek die onze Vlaamse Vriend speciaal voor ons heeft opgezet.

Vanmorgen sta ik een handwasje te doen, terwijl een pelikaan aan het vissen is rondom de boot. Hij duikt bij het zien van een visje met een noodgang naar beneden en butst met z'n hele lijf het water in. Het ziet er klunzig uit, maar blijkbaar is dit toch de methode voor meneer Pelikaan. Het is een intrigerend gezicht. Ook lokale vissers gooien 50 meter verderop, op een klein bootje hun visnet uit, hopend op een goede vangst. We hebben uitzicht op een strand waar ook een rivier op uitloopt. In dit zoete water staat een oude man zich te wassen, in de schaduw van een palmboom. Het zoete water stroomt zo de zee in en wanneer we na m'n wasje gaan afkoelen in het water, voel je een koude bovenstroom. Het zoete water drijft op het zoute water. Wat leven we toch in een voor ons bijzondere omgeving op dit moment.

Vanmiddag varen we verder naar het Noorden, Prince Rubert Bay, om vandaar uit -waarschijnlijk woensdag- naar Les Saints, Guadeloupe te varen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten