vrijdag 23 maart 2012

"Wel genieten he!"

Terwijl we in super helder water aan het snorkelen zijn, moet ik aan bovenstaande woorden van mijn vader denken. We snorkelen met een club van 12 in Champagne Bay. De naam heeft deze baai te danken aan de omhoog komende vulkanische bubbels die de baai rijk is. Wel bijzonder. Snorkelen is bijzonder. Te gast in een andere wereld, zo voelt het. De meest mooie vissen kom je tegen, met name als je in je eentje rustig verder zwemt. Een school van wel 100 fel blauwe prachtexemplaren, een super grote papagaai-vis die alle kleuren van de regenboog op zijn lijf heeft staan en dan ineens een schildpadje met wie ik wel een kwartier opzwem en die heel rustig op armlengte afstand naast me even lucht komt happen. Wauw.
Maarten neemt de kinderen van de boot Friends mee op de surfplank achter de bijboot. Ook een avontuur op zich voor de naar schatting 3 en 4 jarige Jasper & Louise. 

We doen dit alles in Dominica, waar we woensdag in een dag naartoe gezeild zijn. Met weinig golfslag en goede wind was het stuk goed te bezeilen. We liggen in Rosseau, weer bij de andere Nederlandse boten. Het is fijn om met elkaar te zijn. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten