zaterdag 3 maart 2012

Wat een luxe.

We zijn in Sint Lucia, al een paar dagen. Eerst hebben we tussen de Pitons gelegen, twee grote puntige bergen, waarvan Maarten de Petit Piton van 700 meter hoogte met een aantal mensen beklommen heeft. Het was werkelijk een klim. Het regende de hele dag (jawel, dat gebeurd ons ook een enkele keer!), dus het pad was ook nog glad. Er hing een touw naar boven en het was de hele weg op handen en voeten klauteren. Des te stoerder was het dat het vijftal het gehaald heeft!  
Vervolgens zijn wij doorgevaren naar Rodney Bay. Ronne van boot Bo viert hier zijn verjaardag en dat betekent dat er weer een kleine Nederlandse reünie is. Gezellig. 

Maar dan nu de luxe van de dag--> we liggen in een haven! Nadat we op 17 november weggevaren zijn uit de Canarische eilanden, hebben we alleen nog maar geankerd. Nu liggen we weer langs een steiger en dat levert meer luxe op dan ik me kon herinneren. 
1. Maarten en ik kunnen beiden los van elkaar op pad, zonder dat we een bijboot-plan hoeven te maken. Als we ergens even koffie drinken, kan de een (jaja, meestal ik) dus ook langer blijven zitten, terwijl de ander weer op pad gaat. 
2. Er is een warme douche! Dus douchen zo vaak als we willen EN zo lang als we willen! Op de boot doen we toch altijd zuinig met water, dus dan is het snel snel afspoelen. Naakt douchen is ook lang geleden, want douchen doen we buiten en er ligt toch altijd wel een bootje in de buurt. 
3. Lopen! Gewoon lekker kunnen lopen, zo hop van de boot af. Eventjes iemand gedag zeggen, eventjes iets regelen, eventjes naar de winkel. Het is allemaal zo gepiept en dat alles ook nog zonder een zoute snuit te halen. Dat is meteen het volgende voordeel:
4. We worden niet nat als we ergens naartoe gaan. Nu is dat niet zo erg om nat te worden door de golven in de bijboot -meestal ben je zo weer droog- maar droog blijven is toch wel lekkerderderderder. 
Kortom...we genieten erg van de haven.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten