zaterdag 6 oktober 2012

De zoete inval

Het is zaterdagochtend 11.30 uur als ik -met een aanrecht vol vieze glazen- weer alleen met Ties ben.

Om 9.00 uur stond Fred aan de deur, met dochter Julia. Of we de koffie al klaar hebben. De andere dochter Louise is reeds aan het balletten. "Tuurlijk, gezellig, kom binnen!" Na een uur doet Fred de grote wisseltruc en komt dan voor een tweede bakkie tijdens de tweede balletles. Maarten ligt nog op 1 oor. Gisteravond is hij met Fred en buurman Peter wezen stappen in Kralendijk city. Weer eens ouderwets dronken geworden.
Dan komen er drie mensen aan die we niet kennen. Het blijken vrienden van de Zsa Zsa, een van de gezellige boten die we geregeld zijn tegen gekomen vanaf Suriname. Zij zijn inmiddels weer thuis en hadden aan vrienden, die hier nu op vakantie zijn, een pakje meegegeven. Super lief.
Vervolgens stapt er een ander katerhoofd ons erfje op, buurman Peter. Ook hij kan wel een kop koffie gebruiken voordat hij & Maarten naar de uitverkoop van de surfwinkel gaan (heel gevaarlijk, maar da's een ander verhaal.)
Tot slot, wanneer iedereen net weg is, komt Paul (van de boot Full Cirkle) langs om te vragen of zijn zonnedoekje toevallig al klaar is.

Na alle glazen met een grote glimlach schoongespoeld te hebben, krijgt Ties de borst. Wat een heerlijk gezellige zaterdagochtend.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten