maandag 8 oktober 2012

Sailing Regatta Bonaire 2012. DEEL 1

Zondagochtend 7.00 uur is het verzamelen aan het strand voor alle deelnemers die heen en weer naar het eilandje Klein Bonaire zullen gaan zwemmen, zo'n twee kilometer. Maarten is erbij. Het is een heel festijn en onderdeel van de Regatta feestweek. 

Voor de 45ste keer worden op Bonaire, in oktober bootraces gehouden. Ooit begon het met een weddenschap tussen twee motorboten. Nu is het nog steeds heel bescheiden, maar toch uitgegroeid tot een echte zeilwedstrijd. Beetje onhandig dat het traditie is om het in oktober te doen, terwijl het altijd(!!) weinig waait in oktober :-) 
Het lag niet in de planning, maar we zijn uitgedaagd door de enige andere boot in onze klasse (staal & langzaam). Dus... 
Zondagmiddag net voor sluitingstijd ingeschreven voor de Regatta!!!
De rest van de dag wordt er koortsachtig aan de voorbereidingen gewerkt zoals de kiel schoon borstelen (onder water, met een duikset) en de juiste zeilen aanslaan. Om vervolgens aan het eind van de middag bij de Capitains-briefing te zijn. Daarna nog een tactiek bespreking met de crew, eten en naar bed.  

1 opmerking:

  1. Zag er strak uit vanmorgen!!!
    We hebben veel 'Lola-actie-foto's gemaakt, we nemen ze woensdag wel mee naar de Fullcircle ok?

    BeantwoordenVerwijderen