zondag 21 oktober 2012

Paspoort Ties

Een paspoort aanvragen op Bonaire bleek ingewikkelder dan gedacht. Nu gebeurd het hier natuurlijk ook niet iedere dag, dat mensen die hier niet wonen, wel bevallen van een kind EN een paspoort willen regelen voor hun zoon. De regelgeving werkte tegen, maar gelukkig werkten de mensen mee.

Omdat Bonaire een speciale Nederlandse gemeente is, gelden hier de Nederlandse regels. Een paspoort van je zoon moet je in je eigen gemeente regelen...zo legde de mevrouw van het ministerie ons uit. We waren bij haar terechtgekomen via Burgerzaken Bonaire die ons naar de Rijksvertegenwoordiger van de BES-eilanden doorverwezen heeft, die onze vraag weer bij het ministerie van Binnenlandse Zaken had voorgelegd. Zo 'kom je nog eens ergens'.

We kunnen het paspoort voor Ties wel regelen in Curacao of Aruba, omdat op die eilanden wel een Nederlandse Ambassade zit, wat hier uiteraard ontbreekt. Aangezien de procedure sowieso minimaal twee weken in beslag neemt, hebben wij toch vriendelijk verzocht of we op Bonaire het paspoort van Ties konden verkrijgen. De Gouverneur van Aruba heeft ons willen helpen, door voor ons een uitzondering te maken betreffende de indentificatie-plicht. Normaal moet je lijflijk aanwezig zijn op de plaats van aanvraag, maar ism burgerzaken Bonaire, heeft Aruba voor ons Ties z'n paspoort aangevraagd.
Om een lang verhaal kort te maken (tien weken verder): Ties Joopie Klinkenbijl heeft afgelopen vrijdag zijn paspoort ontvangen! Het is een hele opluchting.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten