donderdag 22 december 2011

Saai en vervelend

Wakker worden met het gevoel "Ik wil er zijn!". Dat gebeurde me dinsdagochtend. Maarten had hetzelfde en we kwamen er allebei niet zo goed overheen die dag. We hebben ook gewoon teveel energie om zo lang niets te moeten doen op zee. Daarnaast zijn er dingen die je wel kunt, maar altijd maar even. Zou bv. graag mijn foto's goed uitzoeken op zee, maar het lukt me hooguit een klein half uur naar het scherm te staren voor de misslijkheid toetreed. Daarin zijn we momenteel wel heel eensgezind...voor wat dat waard is. Wat zou het heerlijk zijn om op een wc te zitten, waarbij de bril niet tegen je rug aanknalt tijdens het plassen. Dit vanwege het heen- en weer deinen. Een lange warme douche, ook zin in. We douchen buiten iedere dag en hebben warm water omdat we de motor dan even laten draaien. Knap er wel van op, maar een harde straal zo super lang over je bast laten gaan...mmm. Gewoon een nacht doorslapen, stilliggen en door kunnen slapen. Niet schommelen! Stabiliteit, wat een heerlijkheid en nog even niet aan de hand. Zal ik stoppen...?
Woensdag is we een betere dag. Prachtige klassieke muziek geluisterd die we van Jacob Wisse hebben meegekregen. Een echte liefhebber en toen hij 19 was -tijdje geleden...Jacob, je bent nu...rond de 70- is hij op expeditie naar Antartica geweest voor onderzoek en om de pinguins naar Artis te brengen. Hij kent het zeereizen enigzins en heeft zeewaardige muziek voor op de oceaan aan ons meegegeven. Verdi is behoorlijk zee-waardig.
Lamlendig, dat word je van niets doen, van je ei niet kwijt kunnen. We doen verschrikkelijk ons best, genieten ook heus, maar worden ook verschrikkelijk lamlendig. We hebben vanaf vandaag de stroom ook tegen, soms wel 3 knopen en dat is flink als 5,5 knoop je gemiddelde snelheid is. De wind neemt ook nog af, dus dubbel in de min. Vandaag dan ook onze laagste dagafstand gemaakt; 106 mijl (1 mijl=1,852 km). Dat betekent zo een dag langer onderweg zijn. Het is dan ook nog onduidelijk of we met kerst of net daarna aan zullen komen. De nachtmis in Suriname gaan we in ieder geval niet halen.

ps correctie in vorige verhaal: Licht-weer-genua moet licht-weer-fok zijn (voor de zeilers onder ons...)

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten