maandag 26 december 2011

We zijn er!

Qua tijden zijn we totaal in de bonen! Surinaamse tijd is UTC -3. We kwamen dan ook met laag water en springtij (superlaag water!) aan bij Suriname. Er is een vaargeul om naar de rivier te komen en die is heeeel smal. Wind van de zijkant, beetje stroom tegen en slechts een paar meter onder de kiel zijn we er doorheen gevaren. Land in zicht! We waren niet te stoppen. Eenmaal op de rivier hebben we de boot enigszins gefatsoeneerd. Vergaten bijna te genieten van het uitzicht. Groen! Tropisch regenwoud om ons heen, prachtig! In geen weken zoveel groen gezien als hier. Heerlijk. Op de sateliet-telefoon ouders gebeld, komt er natuurlijk juist een tropische regenbui met harde wind over ons heen. De al opgeblazen dingy, bijboot, vliegt bijna overboord en we zien meteen geen hand voor ogen. Sorry pa, moet NU ophangen!
Regenjas en .......... op, ziet er heel schattig uit in korte broek, want 30 graden is het wel.
Wanneer we op de ankerplek aankomen, scheuren er drie kleine bijbootjes op ons af om ons te verwelkomen. Wat een heerlijk onthaal! We zijn er! We zijn er! We hebben de oceaan overgestoken!
Er wordt wat afgekust en felicitaties uitgedeeld en er volgt een welverdiende borrel. Op boot Bo, van Ronne & Bouke, wordt er voor ons gekookt. Wat een luxe. Daarna vallen we om. Tijd om bij te slapen.
Wat liggen we heerlijk stil zo op de ankerplek, we kunnen gewoon lopen door de boot zonder blauwe plekken op te lopen en we kunnen SAMEN gaan slapen. De enige die dat saai vindt is poes.
Het is een enerverende dag. Aangekomen op Eerste Kerstdag, wat zijn we blij.

De volgende ochtend maak ik een kerstontbijt, met volkoren bruine boterhammen die Bouke hier weer gevonden heeft, mmm... Je gaat eten nog weer anders waarderen zo onderweg.
Nu lopen we (ja lopen, wat een zaligheid!) in Paramaribo, Suriname.
Het zijn enerverende dagen.
Fijne kerst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten