maandag 24 juni 2013

Dag 3

23-06, 20.00 UUR 43.51'N 56.44'W, koers=100, snelheid=6.6 kn., wind zuidwest 18 kn.
Niet gezegd dat we iedere dag een bericht op het blog gaan zetten, maar vooralsnog vinden we het gezellig om van ons te laten horen.
Iedereen moet nog wennen aan de nachten en slaapt onrustig. Ties is slaapkoning, het liefst met zijn moeder ernaast... Toch lukt het ook mij om nachtwachten te draaien, wat lekker is.
De dag begint wederom met een zonnetje, waardoor het buiten aangenaam toeven is. De wind is constant, rond de 20 knopen. Onze gemiddelde dagsnelheid is 6 knopen. We laten de motor een half uurtje lopen om warm water te krijgen. Ties in bad en met kippevel en een warm straaltje water frist iedereen zich op.
We zien vandaag wel drie keer dolfijnen! De eerste keer zijn Ties en ik samen toeschouwers, het zijn er een paar met hele zwarte vinnen. Dan een vijftal naast- en voor de boot en later op de dag een jumpende school op afstand. Prachtig en altijd bemoedigend. Zie je wel, we zijn hier helemaal niet alleen.
We zijn zo relaxt dat we veel te laat Brian (onze weer-meekijker) onze positie, koers en snelheid smsen per satelliettelefoon. Na een hap nasi was ook dag drie een heerlijke dag.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten