zaterdag 22 juni 2013

Trossen los

We zijn onderweg. 21 Juni 2013, gooien we om 12.10 plaatelijke tijd in Halifax de trossen los.

Na een week van wasjes draaien, spullen opbergen, alles extra vastzetten, voorraad inslaan, wc poetsen, keuken schrobben, harpjes borgen, voorraad-vervoer regelen, grootzeilval vervangen, grabbag verversen, voorraad wegstouwen, schroefasrem repareren, gastank vullen, gehaktballen draaien, deze en ander vlees vacumeren, weerberichten bestuderen, water en diesel tanken..., zijn we nu dan vertrokken.
De laatste nacht mogen we gratis ligggen, in de haven waar we een avond ervoor getankt hebben. Erg fijn, vooral vanwege de rustige ligging en warme douche. Jammer dat het internet op de ochtend van vertrek niet werkt, het thuisfront gedagzeggen zit er daarmee niet in.

De zee is pittiger dan verwacht, overal witte kopjes op het water en 20 tot 25 knopen wind. Om 13.10 uur hijsen we de zeilen en gaat de motor uit. We varen ruime wind en met 7 knopen snelheid maken we een mooie start. Met name de mannen moeten even inslingeren, ook Ties slaapt extra lang in de middag. Om 17.10 is er geen land meer in zicht. De geschilde aardappelen wachten geduldig tot morgen, de magen zijn er nog niet aan toe. We krijgen een prachtige zonsondergang, gevolgd door een volle maan. Een helder verlichte nacht, met enkele sterren aan de hemel. Een vrachtschip van 299 meter lang passeert ons 's nachts op 1,34 mijl (is slechts 4x diens bootlengte!) afstand achterlangs. De grote oversteek is begonnen. We gaan naar huis.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten