zondag 30 juni 2013

Dag 8 & 9 Poe poe, nou nou, ...

3.00 uur, 46.15N 39.17W, koers 64graden, wind 3 kn oost, motor bij, snelheid 4 kn.

Vrijdag zijn we echt een week op zee, reden voor een feestje. De zwart gebutste bananen waren een goede aanleiding om bananencake te bakken en de dag lijkt er uitermate geschikt voor. Het wordt echter geen feestdag.
Ties heeft z'n dag al niet zo en moet dan ineens overgeven. Alles komt eruit, tot wel vijf keer toe...Alles zit onder, Ties ziet wit. Arm kind. Ineens zeeziek? Iets verkeerds gegeten? Geen idee. Duidelijk is wel dat alles wat erin gaat, met name moedermelk, er ook weer uit komt. Moeilijk om uit te leggen aan zo'n klein mannetje dat hij niet aan de borst mag. Ik laat hem wel steeds kleine beetjes water drinken, dat blijft erin. Martijn is goed ingeslingerd en voelt zich top. Dat is fijn, want daarmee kan hij mijn hofmeesterschap overnemen voor de dag en heb ik mijn handen vrij voor Ties, die gelukkig wel blijft spelen.
Bah bah bah! De hele boot lijkt klam. Vies. Vochtig. En dat geklots van die zee is ook om gek van te worden. En hoezo komt de wind uit het Noorden?! Waarom is het weer bewolkt en nat? De motor gaat voor het eerst deze tocht aan. En maar hobbelen en maar hobbelen en maar hobbelen...
Ook deze vrijdag gaat voorbij.

Zaterdag ziet Ties witjes, maar houdt kleine beetjes eten binnen en is actief. Fijn! Dat is een zorg minder. We varen over stuurboord, na dagen over bakboord gelegen te hebben. Martijn z'n lijf protesteerd, Maarten z'n lijf is nooit echt opgehouden met protesteren en met mij gaat het goed als het met Ties goed gaat.
Het zou vandaag windstil zijn. Stiekem hoopten we daarop, zodat de golven ook -al is het maar voor even...- af zouden nemen en mag er dan alsjeblieft een zonnetje bij? Geen windstilte, wel wind uit het oosten en opkruisen. Een beetje zon. Alleen butsen we behoorlijk, dus vliegt er nu zout water rond in de kuip. Zoals gezegd is het soms ook gewoon volhouden.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten