woensdag 26 juni 2013

Dag 5. Mist & wind

3.00 uur, 43.08N 50.05W, koers 95 graden, snelheid 6 knp, wind 20 knp uit het zuidwesten

Het gebied staat erom bekend en vandaag zitten we dan ook een groot gedeelte van de dag in dichte mist. We houden vooral de computer in de gaten, AIS en radar geven de eventuele boten om ons heen aan. In twee dagen zien we 1 boot op afstand. De mist is nattig en geeft veel condens, maar het is al een paar dagen niet meer zo koud.
Iedereen is opgeknapt, dat is prettig. De golven zijn minder hoog, al blijft het een hobbelig zeetje. Op het moment van schrijven, zijn we bij het puntje van de Grand Banks aangekomen. De Grand Banks zijn ondiep, het is er vaak mistig en er wordt veel gevist (gevaar voor fuiken). We varen er daarom grotendeels omheen. In totaal moeten we zo'n 2800 mijl afleggen, waarvan we de eerste 600 hebben gehad. Hiep hoi!
Ties wil klimmen, klauteren, kruipen en onder begeleiding "lopen" (zwieberen is misschien een beter woord...). Het traject van de slaapkamer naar de keuken leggen we wel 100 keer per dag af. Tot mama het zat is. De stemming is goed aan boord, de nachtwacht gaat fijn. We hebben het goed met elkaar. (Zelfs poes lijkt tot rust te komen...)

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten