maandag 1 juli 2013

Dag 10. Opgefrist

3.00 uur, 46.29N 36.34W, 17 kn wind zuidwest, koers 92 graden, snelheid 5,5 kn

Dekbedden naar buiten, een handwasje hangt uit, lakens en dekentjes wapperen in het windje. Alle ramen zetten we open, het zonnetje droogt grotendeels de was. Iedereen heeft afgelopen nacht gebadderd en zich van top tot teen opgefrist, de wereld ziet er anders uit. He he, heerlijk.
Om 10.00 uur zetten we de motor uit, hijsen de spinaker en bomen deze aan bakboord uit, de genua op stuurboord. Zo varen we voor de wind. Wanneer de motor draait, hebben we warm water. In de ochtend doe ik daarom handwasjes en krijgt Ties ook een bad. Maarten maakt een waslijn en zo wappert alles wat we maar uit willen hangen om ons heen. Vooral de zon doet ook goed, we bivakeren lekker buiten. In de middag komen er alweer wolken, we laten dat de pret niet drukken. Vandaag hebben we dus alsnog de bijkomdag, waar we zo op gehoopt hadden. Iedereen voelt zich goed. Martijn bakt pannenkoeken, Ties speelt buiten in de kuip en als extraatje zien we wel 100 dolfijnen op afstand jagen. Ze springen in een lange lijn achter elkaar hoog boven het water uit. Wauw.
Aan het eind van de dag vervangen we de spinaker voor het lichtweerzeil. De koers verleggen we iets en we varen nu ruime wind. De wind neemt nog meer toe en om 1.00 uur vannacht halen we ook het lichtweerzeil naar beneden. Een rotklus, zeker in het donker. Bij het neerhalen kan het zeil makkelijk water scheppen, dus alles draait om snelheid en goeie timing. Met dank aan beide heren loopt het gesmeerd en we rollen vervolgens de genua uit.

Met de sateliettelefoon bellen we kort naar huis.
Pap & mam, heerlijk om jullie even te horen en bedankt voor jullie lieve berichten (doorgestuurd door Brian)!
Maike, jouw stem houden we tegoed (en jij die van ons!).
Peter & Anita, dank voor jullie toi toi per sailmail. Leuk!
Noah, je wordt 10! Mo, je wordt 8! Bij deze een hieperdepiep vanaf zee!

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten