donderdag 4 juli 2013

Dag 13 Halverwege

Van links naar rechts, van links naar rechts, van links...we varen de hele dag voor de wind. Golven komen van achter en bouwen op tot wel acht meter! Ze zijn letterlijk niet te filmen, zo hoog. Lola danst op het water. Achterop krijgen we soms een breker en een daarvan slaat onze zonnepanele kapot. Balen. Qua stroom redden we ons wel, maar schade is altijd vervelend.

We zijn over de helft. Hoe tof is dat.
Achter ons liggen meer gemaakte mijlen, dan de mijlen die nog voor ons liggen. Een fijn idee. Ook zijn we weer 15graden oostelijker gekomen en daarmee weer een uur dichterbij. Nog drie uur tijdsverschil.
Terwijl de golven langzaam afnemen, maar nog steeds flink zijn, is de nacht weer ingevallen. Met het ondergaan van de zon, maken we het plan voor de nacht. Soms kunnen de zeilen blijven staan en een andere keer maken we ze uit voorzorg voor de nacht vast wat kleiner of wisselen we van zeil. Deze keer hebben we de koers verlegt ivm de voorspelde windshift. We varen nu ruime wind, op het groot zeil en de lichtweer-genua. De koers is anders en minder gunstig dan verwacht, maar we slapen er heerlijk op.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten