vrijdag 5 juli 2013

Dag 14 Ties en meer

3.00 uur, 48.22'N 25.34'W, koers 75 graden, snelheid 5.5 a 6 kn, wind Zuid 17 kn

Bijslapen, dat is het thema van de dag. Vooral Martijn en Ties slapen opvallend lang en veel, het energiepijl moet opgeladen worden. Ties vraagt veel aandacht overdag, simpelweg omdat hij zoveel meer kan dan een paar weken geleden. De flinke golfslag die we soms hebben, in combinatie met zijn klimgedrag (klimmen, staan, looppogingen, klauteren, ontdekken ontdekken ontdekken!) , maken dat veel plekken onveilig zijn geworden. Hij is ook zo snel soms. Ties heeft 1 keer een salto uit zijn speelhok (aan bakboord, de lage loungebank) gemaakt...zowel hij als ik schrikken ons wezenloos, al houdt hij er (gelukkig!) niets van over. Ik wel trouwens... een harverzakking. Het verlengde slingerzeil hebben we verhoogd, in de hoop dat hij er niet nog een keer overheen zal vallen.
Wanneer het zonnetje schijnt en het weer rustig genoeg is, kan Ties in de kuip spelen. Na eerst een verhoging gemaakt te hebben bij de trap, volstaat ook deze niet meer. De deur naar de salon moet nu dicht als hij op de grond speelt. Aangezien we altijd wel wat schommelen en de kuip niet echt op een klein jongetje is ingericht, moet je erbij blijven om hem in de gaten te houden. Zo zitten er ter hoogte van Ties z'n hoofd ringen om jezelf aan te lijnen, die geven niks mee als je daartegen aan butst. Deze zijn daarom nu omgeven met schuim, wat vervolgens weer heel interessant is om los te peuteren. Kortom, Ties zorgt voor heerlijk wat afleiding en houdt ons goed zoet mochten we ons dreigen te vervelen.

Vandaag schijnt de zon, de vitamine D zijn heerlijk. De motor zetten we even aan om warm water te kunnen tappen. Met uitzicht op het water, een vogel in de lucht en het zonnetje in m'n gezicht, zeep ik me in. De dunne warme waterstraal is heerlijk. Ik denk aan m'n moeder, die altijd beweert dat een mens opknapt van een warme douche. Ze heeft gelijk.

Afgelopen nacht blijven we ruime wind varen, om lekker te kunnen slapen. In de ochtend hijsen we de lichtweergenua. De gewone genua staat aan bakboord en zo varen we voor de wind. Later op de dag zakt de wind weg en vervangen we de genua voor de spinaker tot de wind aantrekt en we ook deze weer laten zakken. Nu varen we een aan de windse koers. Na twee dagen minder hard te zijn gegaan en qua koers een rare slinger gemaakt te hebben, zijn snelheid en koers nu ok.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten