dinsdag 9 juli 2013

Dag 18

2.30 uur, 49.58'N 15.20'W, koers 160 graden, wind 18 kn oostzuidoost, snelheid 4.5 kn

maandag 8 juli 2013
Het is vanwege het blog en het logboek dat ik de dagen bijhou. Anders zou ik kwijtraken welke dag het is en hoe lang we onderweg zijn. De klok is belangrijk tijdens de nachtwacht en overdag soms ivm met het eten voor Ties, maar verder is tijd een heel ander begrip zo op zee.
Na een lunch van een nog warm, vers brood, gaan we overstag. We maken wel mijlen, maar opkruisen schiet natuurlijk niet op. We hebben nog zo'n 800 mijl af te leggen en maken slechts 70 a 80 mijl per dag op deze manier. Er lijkt in het weerbericht wat beweging te komen over een dag of vier. Dat zou fijn zijn, al blijft het een voorspelling. We zien het.

De wind valt in de middag weg en we zetten de motor bij. Het warme water gebruiken we voor een opfrisbeurt, wat altijd zalig is. Ties in zijn teil (cementbak :-) en wij hergebruiken zijn warme water. We doen altijd zuinig aan, want je weet nooit hoe lang je het water nog nodig hebt. Wat zal een normale douche straks, met een grote, harde straal en heerlijk warm water in overvloed waar je eindeloos lang onder mag blijven staan, weer een verademing zijn...Geduld geduld, we zijn er nog niet.

Halverwege de nacht komen de zeilen bak te staan en moeten we de motor op volle toeren zetten om de draai alsnog te kunnen maken. Vervolgens mag de motor uit en kunnen we alleen op het zeil weer verder. Sinds gisternacht zijn er weer vrachtschepen in de buurt. We zien ze niet met het blote oog, wel op de AIS. De tijd van de relaxte nachtwachten is bijna voorbij...

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten