zondag 7 juli 2013

Dag 16

7 juni 2013, 2.00 uur, 48.42'N 19.36'W, koers 70 graden, snelheid 5.5 kn, wind zuidoost 16 kn.

Er staat een lange, rustige deining. De zon staat hoog aan de hemel en glinstert in het water. De warme gloed op onze huid is zalig, kom maar op met die vitamine D. Ties speelt prinsheerlijk in de kuip met een emmer water. We lunchen buiten en ondertussen glijdt de Lola nog steeds met een prima snelheid door het rustige water. Dit is genieten.
De lichtweergenua staat al sinds vanmorgen op en samen met het groot zeil varen we zo nog steeds aan de wind, met een wisselende snelheid van rond de vijf knopen. In 48 uur maken we 250 mijl. Geen record, maar met de verwachting dat de wind weg zou zijn vandaag, hoor je ons niet klagen.
Ons weerkaartje beslaat een beperkt vierkant rond onze huidige positie. Inmiddels staat er op dit kaartje ook weer land ingetekent. Fijn hoor. De voorspelling is nog steeds oostenwind, daar zijn we het iets minder mee eens. Maar ja.
Ondertussen leven we ons leventje zo op de Lola. Lezen, brood bakken, kattenbak verschonen, andere boten evt. in de gaten houden, de salon schoonmaken, olie verversen, zeilen bijzetten, beddegoed luchten wanneer dit kan, positie op de kaart intekenen, film kijken, soms een kleine reparatie doen, met Ties spelen, weerbericht bestuderen, babbelen. Zo kabbelen de dagen voorbij. En slapen. We slapen veel, of doen pogingen daartoe. Het is ongelooflijk wat een energie je lijf verbruikt zo op het water, terwijl je voor je gevoel (bijna) niks doet. De voortdurende -veranderende- beweging en de gebroken nachten verklaren natuurlijk wel een en ander... Nog een uurtje en dan mag ik ook weer naar m'n bedje. Ik kijk ernaar uit.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten