woensdag 16 januari 2013

Dit is geweldig

Kan niet anders zeggen dan dat. Dit is geweldig. Een paar weken geleden hadden we nog in ons hoofd om de Bahama's over te slaan "We hebben al zoveel eilanden gezien, laten we cultuur opzoeken"...en nu we hier toch verzeild geraakt zijn, is het volop genieten. Zeker met Ties die -nu ruim 5 maanden oud- het strand en water ook heerlijk vindt. We nemen een fles zoet water mee en zo krijgt Ties een door de zon opgewarmde douche na het plonzen in zee. Ik val in herhaling als ik vertel dat Maarten weer kreeft op het menu heeft gezet. Ook het zelfgemaakte brood doet het nog steeds erg goed en zo is het heerlijk rommelen op onze Lola. Een lekker windje en het zonnetje dat alles opwarmt tot zo'n 28 graden maken het leven aan boord ook zo ontzettend aangenaam.
De ochtend brengen we meestal door met praktische dingen doen en daarna gaan we naar het strand. Hier treffen we veelal de kinderen van de Canadese catamaran, die graag met Ties spelen (en visa versa). Gelukkig zijn er schaduwplekjes te vinden op de prachtige stranden en zo is het echt fantastisch vertoeven hier op de Bahama's.

We zijn een eiland verder gehopt en liggen nu op Buona Vista. Een eiland waar 1 man op woont, Edward. Zijn overgrootvader was ooit eigenaar van het eiland en deze staat nu op Edward's naam. Orkaan Sandy is over Buona Vista gekomen en heeft veel schade veroorzaakt, maar Edward z'n zelf getimmerde hut is blijven staan, zonder dak nu, dat wel. Het is een bijzondere man. Dat moet ook wel, wil je in je eentje op een eiland vertoeven. Hij heeft overigens wel 6 kinderen en 12 kleinkinderen, dus blijkbaar is hij niet altijd alleen.

Verder is de genua weer gerepareerd en gaan we morgen op zoek naar een giek die hier in de buurt is aangespoeld en mogelijk op onze boot past.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten