dinsdag 29 januari 2013

Op pad, irrrritatie, James Bond en haaien

Afgelopen zondag zijn we weer verder gevaren. Er zat een weergat, waardoor we verder naar het Noorden konden varen. We vangen een grote Wahoo (= soort lange tonijn) onderweg: 1.24 meter lang (om precies te zijn)! We ankeren in Galliot Cut en vragen via de marifoon of iemand, van de andere drie boten die daar liggen, een stukje vis wil. Het is namelijk veel te veel voor ons samen. Er wordt enthousiast gereageerd door een vijftal mensen, die op twee boten met elkaar opvaren. Zij stellen voor om op het strand de vis gezamenlijk op een vuurtje klaar te maken. Super! Het kampvuur is prachtig en de mensen zijn heel gezellig. De flessen rum worden opengetrokken en zo is het feest op het strand.

"Jij stouwt alle kasten vol!"
"Jij doet nooit iets in de keuken, dus waag het niet te zeuren nu!"
"Jij..."
"Nee, jij dan..."
Soms is de boot klein en hebben we als zelfstandig ondernemers het lastig met het feit dat je in dit bootleven altijd rekening met elkaar te houden hebt en niets of nauwelijks iets zelfstandig kunt ondernemen. Soms wordt je ook gewoon strontziek van het rekening houden met de ander. We hebben onze harten weer even gelucht en het mooie van dit bootleven is, dat we elkaar ook bij een irritatie niet kunnen ontlopen. Een ruzie praten we dan ook snel weer uit, want de boot is veel te klein om lang negatieve energie op te hebben. Zeker op de mooie Bahama's.

Maandag naar Staniel Cay gevaren, waar wilde varkens op het strand liggen en naar je boot komen zwemmen om te schooien. Heel bizar. Ook de plek waar de James Bond film 'Tunderball' is opgenomen in een mooie grot. De grot is mooi, maar er dreven ook 30 toeristen in rond. Het zwemmen met de haaien, wat Maarten gedaan heeft, was daarintegen wel imposant.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten