zaterdag 26 januari 2013

Verwaaide dagen

Het waait en het waait en het waait. Daarom liggen we nog steeds in George Town. Het is hier een soort drijvende camping voor booties. Canadezen die hier de hele winter verblijven om de kou in Canada te ontvluchten en Amerikanen die hier zes maanden per jaar pensioen houden. Samen met de Italiaanse boot voor ons, vormen wij de uitzondering als Europeanen. "Zijn jullie helemaal uit Nederland komen zeilen? Waaaaaaaaauw!" en dat dan 10 keer per dag, op z'n Amerikaans. Chicken Bay is de bijnaam voor deze baai kwamen we achter, en daarmee zijn wij ineens helden. Erg grappig.

Nadat ik de Italiaanse Marco had gevraagd om een goed pizzarecept, waren we gisteravond uitgenodigd om deze te komen eten op hun boot. Hij reist samen met Deborah en hun 9 maanden oude Nicolas. Het is leuk om te zien hoe zij een "kooi" in de salon hebben gemaakt, met kussens en een net. Ties is even groot als Nicolas, maar in gedrag is Nicolas duidelijk ouder (hij kan wel zachtjes doen... :-). Het is een gezellige avond, met verse Parmazaan, heerlijke Italiaanse 75% (!!) chocolade, baby/bootpraat, een fabuleus Italiaans toetje -crostata- en een totaal mislukte pizza. Marco baalt er zo van, dat we vandaag ragout, een pastasaus, krijgen. Totaal overbodig, maar super leuk en waarschijnlijk erg lekker!

Vanmorgen heeft Ties het zwaar en aangezien hij wandelen altijd fijn vindt, gaan we er vanmiddag weer op uit. We lopen naar de andere kant van het eiland, da's 10 minuten. Daar ligt een prachtig strand. De golven slaan kapot tegen het rif, ze zien er imposant uit zo aan de oostkust. Onderweg ernaartoe lopen we per ongeluk door iemand z'n tuin. Of beter, over een strandje wat aan iemand z'n huis grenst. We worden uitgenodigd om een Old Bohamian House te komen bekijken. En zo zitten we ineens aan het eind van de middag aan de thee bij Amerikanen die hier 26 jaar geleden zijn neergestreken. Het roze huis is prachtig, evenals het 'landgoed' eromheen. Even uitwaaien brengt zo weer een bijzondere middag met zich mee.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

1 opmerking:

  1. wat een avonturen, proficiat met maike en ik volg jullie nog steeds met plezier en kan me er al op verheugen hoe die 2 dabbers met elkaar om zullen gaan als jullie terug zijn.
    groetjes Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen