vrijdag 4 januari 2013

Onderweg

We missen ons groot zeil. Uiteraard. Op het moment dat ik dit bericht schrijf (voor ons vrijdagavond 19.30 uur), trekt de wind aan. We varen nu aan de wind, maar vooral varen we op de motor, zoals we de hele tocht al doen. Ofwel omdat er te weinig wind is, ofwel omdat we -zoals nu- te weinig zeil kunnen voeren door het gemis van ons groot zeil.

Miss Luna baalt het meest van het motorgebrom. Ook heeft ze een hekel aan het gejengel van Ties. Ze is er ziek van en om haar ongenoegen te laten blijken heeft ze op een kussen geplast. En kattepis stinkt! Uiteraard was Ties toen juist aan het huilen, was Maarten een beetje misselijk even op bed gaan liggen, waren de golven vervelend en de geur van schoonmaakmiddel net zo naar als urine van Miss Luna. Het is niet altijd feest aan boord.

We lunchen met een heerlijk stokbroodje uit de oven. De rest van de maaltijden bestaan uit ontbijtkoek, zoute kaakjes en zoete koekjes. We zorgen vooral dat we goed drinken.
Vanmiddag heeft Maarten een tonijn gevangen. Dat wordt een feestmaal morgen, want eerder deed hij al een kleine Mai Mai in de koelkast. Kortom, we eten morgen wel weer goed bij.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten