vrijdag 4 januari 2013

Happy New Year vanuit CUBA

Dag lieve allemaal,
Allereerst GELUKKIG NIEUWJAAR!!!
Ons blog is een zooitje, vanwege technisch ongemak. Ofwel we hebben geen internet, ofwel de berichten staan door elkaar. Hoe het komt is niet interessant. Wel dat het goed met ons gaat en dat we Cuba geweldig vinden. Tegelijkertijd is het een land met veel regels, ook voor ons als reizigers per boot. Dat maakt Cuba ook een heel ingewikkeld land.
Na Santiago de Cuba, zijn we nu in een heel klein plaatsje Vita. Cuba is heel bijzonder. Helaas mogen we met de boot bijna nergens komen, de regels zijn streng en de havens duur. We genieten nog enkele dagen van Cuba. Daarna gaan we bij een goede wind richting Bahama's.

Veel te vertellen, maar later meer. Voor nu een dikke nieuwjaarskus voor iedereen!

(Mocht je meer over Cuba willen lezen alvast: zoek onze berichten even terug in ons blog.)



**********************************************************************************
OUD BERICHT

PS
Het bericht verzend ik om 2.30 uur 's nachts met de sailmail. Dan hebben we nog 25 mijl te gaan.

De maan verlicht de nacht prachtig mooi. Ze heeft de vorm van een onthoofd ei.
Voor ons begint de stad Santiago de Cuba op te doemen, achter ons zien we in de verte de nachtverlichting van de Tahira en schuin voor een vrachtschip die we in de gaten houden.
Het is lekker om een lange broek aan te hebben 's nachts. We varen duidelijk naar het noorden, met iedere gemaakte mijl iets meer verkoeling tegemoet. Na zoveel hitte vinden wij dit heerlijk.
Zaterdagochtend vroeg zullen we aankomen in Cuba. Een aankomstbericht laat mogelijk even op zich wachten, want morgennacht liggen we allemaal lekker bij te slapen!

pps. Ramon, nog gefeliciteerd met je verjaardag! Christel, veel dank voor je Sinterklaaspakket die we op 20 december open hebben gemaakt. (Het was dus meer een SinteKerst-pakketje voor ons. Hadden het bewaard voor tijdens een overtocht en onze vorige rit waren we te beroerd om het open te maken, vandaar!)

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten