vrijdag 18 januari 2013

Onderweg naar George Town.

Net in het donker komen we woensdagavond aan in Flamingo Cay, om daar te eten en te slapen. We varen in alle vroegte weer door, met een rustig windje. De genua staat op en ook hijsen we de licht-weer genua, waar we een stagzeil van gemaakt hebben. Samen met de bazaan werkt dit goed en vervangt het ons groot-zeil. Er is weinig wind, dus de gewone genua rollen we alweer snel in, om vervolgens de genaker te hijsen. Binnen twee uurtjes valt de wind echter helemaal weg en moeten we op de motor verder. Wat is het kalm op het water. De motor spint als een jong katje. Wat is het toch fijn dat hij zo goed loopt.
We varen door ondieptes. Het is merkwaardig hoe snel we het normaal vinden dat we maar twee meter water onder de kiel hebben. We maken ons pas zorgen als er minder dan 1 meter water diepte is. Ook dat komt vandaag geregeld voor. We moeten dus om beurten goed opletten. Door het kalme weer kunnen we ook lekker rommelen aan boord. Maarten vangt een tonijn. Ties krijgt een badje in de kuip en ook komen er verse broodgeuren uit de keuken. Af en toe is het spannend, maar het is vooral genieten van het bijzonder heldere water, waar we zo geleidelijk doorheen glijden. We hebben slechts 1 keer eerder op een soortgelijk, extreem rustig water gevaren en dat was op het kanaal tussen Engeland & Frankrijk. Toen waren we net vertrokken, dus da's een tijdje geleden.
Ook nu komen we in het donker aan bij de volgende ankerplek. Met nog 38 mijl te varen naar Georgetown, vertrekken we morgen (vrijdag) weer vroeg, zodat we aan het begin van de middag aankomen. Tot 17.00 uur kunnen we binnen de normale openingstijden inklaren en daarna geldt er een avond- danwel weekendtoeslag om in te klaren. Dat geld geef ik liever aan verse groente en fruit uit!

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten